Activiteiten

Zweefvliegen
Tegen het schappelijke tarief van 37,50 kun je bij de vliegclub Haamstede een vlucht maken boven de Kop van Schouwen. Vliegveld Haamstede bestaat al sinds 1926 en werd aanvankelijk gebruikt op de lijnvlucht Rotterdam Schouwen die de KLM tot het begin van de 2de wereldoorlog in stand hield.

Golf
Vlakbij de manege ligt Boerderij Molenberg waar je voor een kleine 20 euro een dagje kunt golven. De golfbaan is 18 holes Par3.

Fietsroutes en fietsverhuur
Gewone fietsen zijn te huur bij Verton op Burgh of bij fietswereld Bouman in Haamstede.

Mountainbikeroute
Boswachterij Westerschouwen heeft een prachtige mountainbikeroute van 9km. Het is een vrij technisch parcours met flinke beklimmingen maar voor de fanatieke mountainbiker een heerlijke route. In 2011 zijn de Nederlandse mountainbikekampioenschappen op deze route gereden. Mountainbikes zijn te huur bij Foresthill buitensport of fietswereld Bouwman.
[foto mountinebikeroute in boswachterij Westerschouwen]

Paardrijden
Op Burgh is manege Lisiduna waar je paarden kunt huren voor lessen maar ook voor buitenritten over het strand en in boswachterij Westerschouwen.
[foto paardrijden op het strand]

Neeltje Jans/Oosterscheldedam
De Oosterscheldedam is het wereldberoemde sluitstuk van de Deltawerken. In het midden van de dam ligt het (voormalig) werkeiland Neeltje Jans dat vroeger gebruikt werd om de onderdelen van de dam te fabriceren. Nu is Neeltje Jans een recreatie eiland.

Burghsluis
Burghsluis is dichtbij, een kwartiertje fietsen, en heeft een restaurant “het Oliegeultje” waar je uitstekend vis kunt eten of een ijsje kunt halen op een mooie zomeravond.
Het plaatsje ligt aan de rand van de Oosterschelde en heeft een kleine jachthaven.

Plompetoren
Vlak achter Burghsluis ligt de Plompe Toren. De Plompe Toren is het laatste restant van het Schouwense dorp Koudekerke, dat eind 16de eeuw in de golven verdween. De gerestaureerde toren is nu een informatiecentrum over de geschiedenis, legenden en natuur van de streek. De toren biedt een weids uitzicht over het omringende natuurgebied, waar veel steltlopers en andere watervogels te zien zijn. Natuurmonumenten heeft in de Plompe toren een informatiecentrum ingericht. Dagelijks toegankelijk en bijzonder aanbevolen!
[foto Plompe Toren]